Kehittäjäkumppanuus ja kamerakokeilua

Kehittäjäkumppanuus ja kamerakokeilua

Theta m15 kameralla tuottamisen helppous

img_s_mainVisual

Ricoh Theta S tulee markkinoille lokakuussa 2015.

Pieni ja kätevä Ricoh Theta 360 kamera on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa kuvaamisen nopeasti. Kuvan tarkkuus ei riitä tarkkaan kuvaamiseen isoissa tiloissa ja ulkoalueilla, mutta hankkeen alkuvaiheeseen se on riittävä kokonaisuuden hahmottamista ajatellen ja tuotantoprosessin oppimiseen. Pieniin tiloihin se riittää ja katsotaan millaisia oppimisaihioita saamme aikaiseksi. Odotamme kuitenkin Theta S mallin tulemista markkinoille ja uskomme sen ominaisuuksien riittävän jo parempilaatuiseen tuottamiseen.

Kehittäjäkumppanuussopimuksen Mediamaisterit Oy:n kanssa

Avasimme ‪#‎FinEduVr‬ – hankkeemme puitteissa kehittämiskumppanuuden Mediamaisterit Oy:n kanssa. Oppimisprosesseihin soveltuva innovatiivinen suomalainen 360 kuva-alusta Skyview™ antaa meille nopean tuottamisen mahdollisuuden uudenlaisten 360 kuva oppimisympäristöjen luomiseen. Skyview® on Mediamaisteri Oy:n kumppanin Flycam Oy:n toteuttama verkkoratkaisu. @leap® kuvallisen oppimisen konseptin kehittäjä Petri Virtanen on yksi hankkeemme aktiivinen toimija ja kouluttaja. Petrin tavoitat osoitteesta petri.virtanen@mediamaisteri.com.

Skyview palvelulla hetkessä näkyviä ympäristöjä

Pihakuvauksesta on perusmalli (näkyy alapuolella 360 kuvana) tehty Kuopion klassillisen lukio ympäriltä, joka on toteutettu 15 yksittäisellä kuvalla. Tässä huomataan, että kuvatessa on otettava huomioon aurinko, joka näissä kalansilmä linsseissä aiheuttaa erilaisia valoilmiöitä. Skyview® kuva-alustassa kuvaympäristöjen toteuttaminen ja hotspotittaminen on helppoa. Skyview käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen ja useiden kuvien vienti tapahtuu nopeasti, jonka jälkeen linkitys ja hotspottaaminen voi alkaa. Järjestelmän käyttöönottoon menee tunti (toki pitää hieman osata tietokonetta käyttää), jos oikein jokaisen toiminnon ja sopukan tutkii niin kuka tahansa pystyy aloittamaan tuottamisen. Tärkeä oli lisätä kuvan koordinaatit, koska Theta ei niitä tallenna kuvainformaatioon, mutta se tapahtui suoraan GoogleMaps käyttöliittymän avulla nopeasti.

Skyview Google view editori

Tutustu virtuaaliympäristöön

Navigoi alla Klassillisen lukion pihamaalla 360 asteen virtuaaliympäristössä. Voit avata ympäristön koko ikkunan kokoiseksi oikean alareunan painikkeesta. Klikkaa kuvaan upotettuja ikoneita siirtyäksesi paikasta toiseen rakennuksen ympärillä..

Yhteystiedot

Aki Puustinen - koordinaattori, rehtori
aki.puustinen@edu.muurame.fi, 040 7616178, @apuustin
Jukka Sormunen - koordinaattori, rehtori
jukka.sormunen@kuopio.fi, 044 718 4542, @sormuju
Timo Ilomäki - koordinaattori, lehtori
timo.ilomaki@jao.fi, 040 3414825, @ilotimo

© FinEduVR 2015-2017