Mediatiedote: FinEduVr Kiinan Slush Up! Chengdu -tapahtumaan

Mediatiedote: FinEduVr Kiinan Slush Up! Chengdu -tapahtumaan

Mediatiedote 2.5.2017

Neljän suomalaislukion Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen -hanke sai kutsun osallistua Slush Up! Chengdu tapahtumaan 10.-12.5.2017. Hankkeeseen kuuluvat Muuramen lukio, Kuopion klassillinen lukio, Jyväskylästä Schildtin lukio sekä Lyseon lukio. Lukiot osallistuvat kansainväliseen pitchauskilpailuun koulutuskategoriassa. Koko Slush Up! Chengdu -kilpailun voittajalle on luvassa 2 miljoonaa juania eli n. 287 000 € tuotteen tai palvelun jatkokehitykseen. Tapahtumassa on mukana yli 100 kansainvälistä startup yritystä, rahoittajat sekä teollisuuden ammattilaiset.

Lukiot kehittävät virtuaalitodellisuuden hyödyntämistä oppimisessa testaamalla erilaisia virtuaalilaseja ja oppimissisältöjä (Googlecardboard, Samsung Gear VR, HTC Vive, Vr Playstation), hyödyntävät erilaisia 360 kameroita (Samsung Gear360, Ricoh Theta, Panono) ja tuottavat itse virtuaalisia oppimisaihioita erilaisille 360 julkaisualustoille (Viewer, Thinklink, Skyview ja Vizor) sekä kouluttavat tulevaisuuden Drone-kopterikuskeja. Hankkeella on käytössään kaksi miehittämätöntä DJI Phantom 3 & 4 Pro kuvauskopteria. Koulutusyhteistyötä on tehty puolustusvoimien entisten ammattilentäjien kanssa.

#FinEduVr-hanke on osallistunut jo kahden vuoden ajana Suomessa järjestettäviin GameJam-tapahtumiin, joissa nuoret ovat päässeet tutustumaan uusimpiin laitteistoihin ja saaneet koulutusta Unity-koodaukseen, jolla he ovat alkaneet tekemään itse virtuaalisia ympäristöjä mm. HTC Vive -laitteistolle. Seuraava GameJam on Kuopiossa 19.-21.5. Kuopion klassillisella lukiolla, jonne myös osallistuvat puolustusvoimien oppimiskeskuksen erikoisyksikkö Tuusulasta. https://klassikka.onedu.fi/web/tapahtuma/health-game-jam-2/

Slush-organisaation Lauri Virkkunen halusi virtuaalitodellisuutta opiskelussaan hyödyntäneitä suomalaisia opiskelijoita tapahtumaan ja järjesti neljälle henkilölle matkat ja majoituksen Kiinan Chengduun. Chengdu tunnetaan Kiinan virtuaalitodellisuuden, tekoälyn ja peliteollisuuden keskuksena. Kaupungissa on 11 miljoonaa asukasta ja se on myös Kiinan pandakeskus.

Matkalle osallistuvat opiskelijat Aaron Siljander Muuramen lukiosta ja Tuomas Alanen Kuopion klassillisesta lukiosta sekä koordinaattorit Aki Puustinen Muuramen lukiosta ja Timo Ilomäki Schildtin lukiosta.

FAKTARUUTU

Lisätietoja :

 

Yhteystiedot

Aki Puustinen - koordinaattori, rehtori
aki.puustinen@edu.muurame.fi, 040 7616178, @apuustin
Jukka Sormunen - koordinaattori, rehtori
jukka.sormunen@kuopio.fi, 044 718 4542, @sormuju
Timo Ilomäki - koordinaattori, lehtori
timo.ilomaki@jao.fi, 040 3414825, @ilotimo

© FinEduVR 2015-2017