Viwer 360 oppimisympäristö

Viwer 360 oppimisympäristö

Ensimmäinen toteutus lukuvuonna 2015-2017

#FinEduVr-hankkeen eteneminen konkreettisiin oppimisen elämyksiin eteni Kuopion Klassisessa lukiossa Henna Hämysen äidinkielen kurssilla. Opiskelijat ovat käsitelleet ÄI6 kurssin teemoja eri tavoin kuvaamalla ja videoimalla kurssisisältöjä. Kurssin toteuttamisen kohteena oli fyysisesti Eemilän kotiseutumuseon alue, joka sijaitsee 20 km Kuopiosta etelään. Opiskelijat kuvasivat itse Theta S kameralla, omilla kännyköillä ja oppilaitoksen iPadeillä toteutukseen tulevaa materiaalia. Lisäksi #FinEduVr hankkeen DJI Phantom dronella kuvattiin aluetta ilmasta käsin havainnollistaakseen maaseutumuseon aluetta. Samalla rakennuksien sisään liikkuminen on helpompaa, kun voi nähdä kauempaa rakennuksiin kiinnitettyjen 360 aktiivikuvakkeiden sijainnin. Kuviin opiskelijat ovat kiinnittäneet hieman infoa ja videoitaan.

Itse toteutus on asemoitu #FinEduVr hankkeen käyttämälle Viwer alustalle. Opiskelijat saivat (yksi vastuuopiskelija) rakentaa itse Viwer alustalle toteutusta kurssin aikana. Viimeiset kuvat ja videot otettiinkin 3.6.2016 paikanpäällä, jolloin kurssin aikana tuotetut työ esiteltiin paikanpäällä Eemilässä. Tämänkin nopean lukuvuoden loppumisen takia ympäristö ei ole vielä ihan täydellinen, mutta se suotakoon jo nyt hienolle opiskelijoiden itsensä tuottamelle ensimmäiselle 360 projektille.

Erilaisia kurssivideoita vietiin Klassikan omalle ÄI6 kurssin KlassikkaTV kanavalle, josta niitä on upotettu itse Viwer ympäristöön iFrame koodilla. Toteutusta on allekirjoittanut pyrkinyt tukemaan teknisesti ja videoista päätelleen palautettakin tuli Kalevalan ruonomuodossa.

Eemilän kotiseutumuseon toteutus on saanut hyvin julkisuttaakin, kun se otettiin Opettajalehden opintoretkijulkaisuun (sivulla 42-43) , YLE tuotti verkkojulkaisut suomenkielisenä ja ruotsinkielisenä. Toteutusta on myös esitetty lukuisissa #FinEduVr hankkeen esittelytilaisuuksissa.

360 Virtuaaliympäristöjä kannattaa pääsääntöisesti pyrkiä selailemaan uusimalla selaimella ja erityisesti Google Chrome selaimella, jolloin 360 kuvien tuki toimii paremmin.

Lukukauden 2016-2017 tuotannossa olevat ympäristöt:

  1. Puijon frisbeegolf kenttä
  2. Itä-Suomen yliopiston soveltavan fysiikan laitoksen labra
  3. Kuopion klassillisen lukion labra
  4. Schola Model, Pristina, Kosovo
  5. Kuopiohallin harjoitusalueet
  6. Kuopion klassillisen lukion virtuaaliaula

Talvisen Suomen tuotantoideoita haetaan, joten jos sinulle tulee jokin hyvä idea mieleen, jolla olisi vaikka vähäisestikkin lukio-opetuksen tai oppimisen kanssa tekemistä, niin vinkaa siitä Facebookryhmässä Virtuaalitodellisuus oppimisessa.

Tervetuloa Global GameJam tapahtumaan 20.-22.1.2017 tai Educamessuille 26.1.2017 tapaamaan ja keskustelemaan. Olemme perjantaina koko projektikoordinaattoritiimillä paikalla ja HTV Vive laitteiston kanssa.

Hyvää Joulun odotusta talvisesta Kuopiosta.

SAMSUNG

Samsung 360 kuva Kuopion klassillisen lukion päältä DJI Phantom4 dronella

 

Yhteystiedot

Aki Puustinen - koordinaattori, rehtori
aki.puustinen@edu.muurame.fi, 040 7616178, @apuustin
Jukka Sormunen - koordinaattori, rehtori
jukka.sormunen@kuopio.fi, 044 718 4542, @sormuju
Timo Ilomäki - koordinaattori, lehtori
timo.ilomaki@jao.fi, 040 3414825, @ilotimo

© FinEduVR 2015-2017