Vizor – visuaalista VR-koodausta

Vizor – visuaalista VR-koodausta

ilotimo

Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen -hankkeen yksi yritysyhteistyökumppani on Vizor.io, joka kehittää selaimessa toimivaa VR-alustaa. Vizorin Antti Jädertpolmin mukaan Vizor on alusta, jolla kuka tahansa voi tuottaa reaaliaikaista VR-sisältöä,  jonka voi nopeasti julkaista.  Screenshot_2015-11-17-15-33-09-02

Näkymää voi muokata samaan aikaan yhdessä eri laitteilla, tabletilla, läppärillä, puhelimella. Muutokset päivittyvät reaaliaikaisesti. Puhelimella näkymää voidaan katsoa Google Cardbordeilla. Parhaiten muokkaus toimii Chrome-selaimella.

Jyväskylän Schildtin lukion  opiskelijaryhmä kokeilee visuaalista koodausta seuraavan parin jakson ajan.  Koska halusimme nopeasti toimintaan, teimme 12 yhden oton tutoriaalia opiskelijoita varten, nopeasti, käsivaralla. Vizor on tekemässä tutoriaaleja uusimpiin päivityksiin.

Tässä kuitenkin pari videota tutustumista varten. Mielenkiintoista nähdä, millaisia ympäristöjä opiskelijat julkaisevat. Vizorissa on helppo pintataso, mutta myös haastetta löytyy mitä syvemmälle visuaalisen koodauksen maailmaan mennään. Opiskelijat tekevät ensimmäiset kokeilut kuuden tutoriaalin voimin. Sen jälkeen jaetaan kokemukset ja pidetään koulutus.

Vizor-esittely

Käyttöliittymän esittelyä

 

Yhteystiedot

Aki Puustinen - koordinaattori, rehtori
aki.puustinen@edu.muurame.fi, 040 7616178, @apuustin
Jukka Sormunen - koordinaattori, rehtori
jukka.sormunen@kuopio.fi, 044 718 4542, @sormuju
Timo Ilomäki - koordinaattori, lehtori
timo.ilomaki@jao.fi, 040 3414825, @ilotimo

© FinEduVR 2015-2017