Ricoh Theta S ensikokemuksia

Ricoh Theta S ensikokemuksia

Theta S kameralla tuottamisen helppous

img_s_mainVisual

Ricoh Theta S on nyt saatavilla $454,37 kotiin kuljetettuna

Pieni ja kätevä Ricoh Theta S 360 kamera on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa kuvaamisen nopeasti. Theta S toimii täysin samoilla ohjeilla kuin edeltäjänsä m15. Lisäominaisuutena on LIVE stream, joka vielä odottaa testiään. Pieni HDMI johto on hankittava ja sitten katsotaan miten se saadaan kiinni LIVE sreteaming koneistoon. Klassikalla käytämme Ubicast Mobile Studiota, johon Theta S menee kyllä suoraan HDMI liittimen kautta, mutta jos haluaa vaihdella LIVE kuvalähetyksessä normaalikameran ja 360 kameran välillä, niin hankittavaksi tulee jonkinasteinen videopöytä. Tämä Jouluun testiksi. Tavoite on tuotaa ensimmäinen LIVE360 lähetys Joulujuhlista. Siinä on meidän ICT tutoreille haastetta.

Kuvan esikatselu ja kuvatoiminnon vaihtaminen helppoa

Theta S etäohjaus puhelimella on astetta mielyttävämpi kuin edeltänsä m15 appi, koska Theta S välittää langattomasti esikatselukuvaa joko 360 levitettynä tai 360 pallomuodossa. Kuvamoodin vaihtaminen onnistuu myös nyt suoraan apistä, eikä kameraa tarvitse käynnistää erikseen, kuten m15. Hyvä ominaisuus, kun haluaa etänä tilasta tai tilaisuudesta kumpaakin kuvaformaattia tallentaa.

Appi on eri kuin m15 versiolle, joten se kannattaa käydä lataamassa Google Play kauppapaikasta. Appi on ilmainen.

Kameran erottelykyky hämmästyttää

Vaikka Theta S linssit ovat pienen oloiset kuten m15 versionkin, niin taustalla oleva tekniikka on kyllä hintaansa nähden erittäin hyvä. En ole ja kukaan hankkeemme toimijoista ei ole teknisesti orientoitunut laitteisiin syvällisesti, joten tällöin ns. maalaisjärjellä valitut tekniikan, jotka toimivat helposti opettajan ja opiskelijoiden kädessä ovat hyviä. Näin nopealla kokemuksella, luulisin, että hankkeemme pääkameraksi Theta S tulee olemaan riittävä, kun opiskelijat alkavat tuottamaan Skyview ja Vixor ympäristöihin omia oppimisaihioita. Yksi paremilaatuinen voi olla ensi vuonna hankintalistalla, mutta tutkitaan markkinoiden kehittymistä, sekä kuunnellaan alan ammattilaisten suosituksia. Maksimissaan se kamera voisi asettua 1000-2000€ hintahaarukkaan.

Ensimmäinen avauksen jälkeen tuotettu 360 video, jota Theta S pystyy tekemään 25 min!

20151106_162525 20151106_162533

Alla Theta S kuva valaistusta kotirannasta, jossa käytin 20 sekunnin valoitusaikaa. Kuvauksen aikana liikuin kameran ympärillä ja jäinkin haamuna kuvaan :-)

Post from RICOH THETA. – Spherical Image – RICOH THETA

Yhteystiedot

Aki Puustinen - koordinaattori, rehtori
aki.puustinen@edu.muurame.fi, 040 7616178, @apuustin
Jukka Sormunen - koordinaattori, rehtori
jukka.sormunen@kuopio.fi, 044 718 4542, @sormuju
Timo Ilomäki - koordinaattori, lehtori
timo.ilomaki@jao.fi, 040 3414825, @ilotimo

© FinEduVR 2015-2017